Promicanje i poticanje inovativnosti

Zaklada

Rotary klub Rijeka Novi Val, u suradnji s uglednim riječkim inovatorom i gospodarstvenikom Radivojem Bošnjakovićem, osnovao je Zakladu Radivoje Bošnjaković s ciljem promicanja i poticanja inovacija, poduzetništva te pružanja potpore pojedincima s iznimnim vještinama u razvijanju inovacija.

Zaklada je osnovana 2023. godine u Rijeci te predstavlja zajednički napor u njegovanju kulture inovativnosti i poduzetništva, istovremeno prepoznajući neprocjenjiv doprinos mladih talenata i vizionara.

Osnovna svrha zaklade je promicanje i poticanje inovativnosti, poduzetništva te podrška mladim talentiranim učenicima, studentima i drugim osobama s izraženim talentom. To se postiže kroz sljedeće aktivnosti:

Potpora poduzetnicima inovatorima

Pružanje financijske potpore poduzetnicima-inovatorima u razvoju prototipova proizvoda temeljenih na naprednim tehnologijama.

Podrška organizatorima natjecanja za inovacije

Financijska podrška međunarodnim i domaćim organizatorima natjecanja, sajmova i drugih izložbi inovacija, uključujući dodjelu financijskih nagrada natjecateljima ili sudionicima koji postignu značajne rezultate.

Pružanje financijske potpore za sudjelovanje na natjecanjima

Pružanje financijske potpore mladim talentiranim učenicima, studentima i drugim osobama radi pokrivanja troškova putovanja i smještaja za sudjelovanje na natjecanjima, sajmovima i drugim izložbama inovacija.

Misija

Promicanje inovativnosti i poduzetništva kroz financijsku potporu poduzetnicima – inovatorima i mladim inovatorima s idejama koje žele razviti do konačnog proizvoda. Zaklada teži pružanju sredstava i resursa koji omogućavaju realizaciju inovativnih projekata temeljenih na naprednim tehnologijama, s potencijalom za stvaranje tržišne vrijednosti i konkurentske prednosti.

Vizija

Postati katalizator inovacija i poduzetničkog duha kroz financijsku potporu inovatorima i poduzetnicima u uspješnom razvijanju i komercijalizaciji njihovih revolucionarnih proizvoda i usluga. Kroz svoje djelovanje, Zaklada Radivoje Bošnjaković ima za cilj poduprijeti ideje koje imaju uspjeha na tržištu, osiguravajući da svaka inovacija nađe svoje mjesto u svijetu.

O osnivačima

Rotary klub Rijeka Novi Val osnovan je 2019. godine kao tada najmlađi član obitelji Rotary Distrikta 1913, predstavlja skupinu ambicioznih i mladih profesionalaca posvećenih promicanju visokih etičkih načela, širenju dobre volje, mira, razumijevanja te djelovanju u cilju općeg dobra.

Klub stavlja naglasak na poticanje mladih poslovnih ljudi da se aktivno uključe u rad zajednice, doprinoseći gradu i širem okruženju kroz različite humanitarne i društveno korisne projekte. Klub je poznat po organizaciji niza projekata humanitarnih i društveno korisnih projekata koji su doprinijeli lokalnoj zajednici. Za više informacija o Rotary klubu Rijeka Novi Val i njegovim projektima i članovima, pozivamo vas da posjetite web stranice kluba.

Radivoje Bošnjaković

Upravni odbor Zaklade

Upravni odbor odlučuje o svim pitanjima poslovanja i djelovanja Zaklade

Upravitelj Zaklade

  • Matko OGUIĆ, dr. med. dent.
Windows of a building in Nuremberg, Germany

Članovi UO

  • Teuta DULETIĆ, članica UO
  • Toni PRIMORAC, član UO
  • Tina MATOVINA TRBOJEVIĆ, članica UO

“Changes call for innovation, and innovation leads to progress.”

– Li Keqiangr

Aktivnosti